Wanneer je actief bent in een internationale vastgoedomgeving met veel prestatiedruk en concurrentie, doelen die steeds verschuiven en beperkte kansen als het gaat om grote gebouwen of mooie duurzame ontwikkelingen, is gezond leven van groot belang. En dat heeft zowel een mentale als fysieke kant.

thumbnail of Interview Coen van Oostrom

Interview Coen van Oostrom

Om rustpunten te vinden in mijn dagelijks leven, dat gekenmerkt wordt door intensieve dagen en grote focus, ben ik een jaar geleden begonnen aan transcendente meditatie. Iets wat in het begin nog al zweverig op mij overkwam. Maar toen ik erachter dat ook de grote ‘Hedge Fund Billionairs’ in New York dit doen, dacht ik: “Nou, dat kan ik ook”. Na een drukke dag merk ik dat ik hierdoor beter slaap en de dag erna fitter en scherper ben. Daarnaast probeer ik regelmatig te sporten, tegenwoordig op de racefiets. De overstap van hardlopen naar fietsen heb ik gemaakt omdat het minder blessuregevoelig is. En je kan meedoen aan mooie wedstrijden en doelen stellen voor jezelf. Het nadeel is dat wanneer je zoveel reist als ik, je natuurlijk niet altijd een fiets bij de hand hebt.

“Ik vind dat je de morele plicht hebt om met je talent het maximale uit je leven te halen. Of dat nu in het bedrijfsleven is, met sporten of tijdens het maken van schilderijen. Dat is voor mij de kunst van het leven

Wanneer je het stellen van doelen in de internationale vastgoedsector vergelijkt met de doelen van topsporters, dan zijn wij beiden maanden aan het trainen voor een korte intense periode om alles bij elkaar te laten komen. Ik denk alleen dat topsporters dieper naar een doel toewerken en het verschil is dat onze doelen steeds verschuiven. Wij werken volgens een opgesteld plan maar de context is onderhevig aan verandering, dus moeten we tussentijds ook het plan aanpassen. Bij ons is er dus meer flexibiliteit nodig. Maar eenmaal in de finale van een transactie moet alles kloppen. En dat betekent een goed team, de juiste cultuur in je bedrijf, de financiën en kennis op het gebied van techniek en ‘sustainability’.

Een ander verschil is dat het in ons vak lastiger is om een even duidelijk doel te stellen als een sporter. Een gouden medaille is een gouden medaille, maar wij hebben natuurlijk niet een dergelijk helden podium om ons zelf te presenteren. Een duidelijk meetbaar en inzichtelijk doel wat ik al jaren koester, is om een toren te maken in Manhattan, New York. Als tiener had ik al een fascinatie voor Manhattan met al haar mooie grote gebouwen. Daar een kantoorgebouw realiseren, in zo’n super competitieve markt, lijkt me prachtig. Maar het werkelijke doel wat wij voor ons hebben liggen is niet dat ene gebouw. Dat kunnen we nu namelijk al maken, omdat we daar de kennis en kunde voor hebben. Maar het is de transformatie van lokale naar grote internationale speler.

Concreet betekent dit: kunnen wij één van de beste kantoorgebouwen ter wereld (EDGE Olympic hier in Amsterdam) ook neerzetten in nieuwe markten als New York, Parijs, Shanghai, Dubai of op andere plekken? Op deze manier zijn we dan bezig een product te ontwikkelen en voegen we waarde toe. In tegenstelling tot de andere lokale spelers in die markten. In mijn beleving speel je in een nieuwe markt toch altijd een beetje een uit wedstrijd, dus je moet iets extra’s kunnen bieden. Door niet weer geheel opnieuw te beginnen, maar dit gebouw te kopiëren, continu te verbeteren en ook op andere plekken neer te zetten. Op deze manier bouwen we een waardevol en krachtig concept. Dit heeft weer een aantrekkingskracht op jong talent. Wat ons voordelen zal opleveren in nieuwe markten zoals New York, Shanghai en andere plekken.

Jong talent zal dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het uitbouwen van EDGE Technologies en het behalen van het wezenlijke doel: de transformatie naar grote internationale speler in de vastgoedsector. En over talent gesproken: hiervan vind ik dat je zoveel mogelijk uit je eigen talent moet halen. Dit natuurlijk met inachtneming van je familie, vriendschappen en je eigen gezondheid. Je eigen talent continu inzetten en blijven ontwikkelen, dat is voor mij Live Your Potential.

Coen van Oostrom is de oprichter en CEO van EDGE Technologies, een vastgoedtechnologiebedrijf dat superieure gebouwen ontwerpt die een actieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en milieu. Samen met zijn team streeft hij er naar om met een klantgerichte aanpak naar de bebouwde omgeving, deze groener, slimmer en gezonder te maken.

EDGE Technologies is eigendom van OVG Real Estate met kantoren in Amsterdam, Berlijn, Hamburg en New York. Dit bedrijf is door Coen van Oostrom opgericht in 1997, een aantal jaar nadat hij in 1995 zijn studie bedrijfskunde had afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.