Sophie Conijn

Live your potential coach

thumbnail of Sophie vertelt over haar manier van coaching geven

Sophie vertelt over haar manier van coaching geven

Jij bent uniek, net als ieder ander mens.  Jij en al jouw talenten kunnen het verschil maken.  Verschil voor jezelf, voor je familie en vrienden, op je werk, maar misschien zelfs wel verschil voor de maatschappij of voor iets nog veel groters (dromen mag, toch?).  Maar om die talenten in te zetten, moet je in eerste instantie weten wat die talenten zijn, met andere woorden: zelfkennis hebben.  Daarnaast is het belangrijk jezelf te zijn.  Waarom? Omdat uit onderzoek blijkt dat mensen, die zichzelf kennen en niet bang zijn om zichzelf te zijn, succesvoller en gelukkiger zijn. Daarnaast geloof ik dat ieder mens tot meer in staat is dan ze in eerste instantie denken. Belangrijk is echter wel dat je dat zelf ook gelooft en jezelf kunt stimuleren om tot actie over te gaan

De theorie van positieve psychologie

Positieve psychologie wordt ook wel de wetenschap van het geluk genoemd.  Of beter gezegd: ‘realistische psychologie’ (om weg te blijven van de roze wolken, regenboog en my little pony associaties…).  De algemene opvatting is dat succes leidt tot geluk, maar stel dat het andersom is…  Stel dat geluk de brandstof is voor succes.  Dan wil je toch leren hoe je meer invloed kunt hebben op je eigen geluk!  Dat kan!  Hoe?  Door de theorie van positieve psychologie te integreren in je leven.

Werkwijze

De positieve psychologie vormt de basis van mijn coaching. Door middel van open gesprekken, wetenschappelijke kennis en praktische oefeningen leer je positieve emoties te cultiveren. Je leert je mindset te veranderen. Je creativiteit en concentratie te verhogen. En het leven te zien als een reeks experimenten, waarin het essentieel is dat je fouten durft te maken om te kunnen leren. Dit alles zal je helpen om meer veerkracht te tonen, verantwoordelijkheid te nemen en positieve impact te creëren. Het zal je op persoonlijke, positieve en eerlijke wijze helpen om jouw talenten in te zetten in het dagelijks leven. Een coachtraject is geslaagd wanneer jij als coachee vanuit zelfkennis en zelfvertrouwen beslissingen kan nemen die op een positieve wijze bijdragen aan jouw geluk.

Achtergrond

Na het afronden van mijn studie Psychologie, werkte ik bijna vier jaar als recruiter bij het strategisch consultancybureau, McKinsey & Company. In oktober 2010 beslootik mijn baan op te zeggen en de tijd te nemen om erachter te komen welke richting ik op wilde met mijn carrière. Dit proces leidde uiteindelijk tot het volgen van een coachingsopleiding en het oprichten van Sophie &Talent en ben ik sinds 2011 als coach en trainer aan het werk. In eerst instantie combineerde ik het coachen met interim HR opdrachten bij verschillende bedrijven, maar sinds twee jaar ligt de focus 100% op het begeleiden van Young Professionals, die op werkgebied vastlopen – carrière keuze, burn-out, persoonlijk leiderschap, etc.

Onze andere coaches

Gepersonaliseerde coaching is een onderdeel van het Live your potential programma. De coaches helpen je aan de hand van waar jij behoefte aan hebt.