Het belang van rust, reinheid en regelmaat in de zorg: planners voor langere periodes binden aan opdrachtgevers.

Afgelopen maand ben ik begonnen bij Kayak Care; een detacheerder in de zorgsector. Bij detacheren denk je waarschijnlijk aan korte, verschillende opdrachten. Drie maanden hier, drie maanden daar. Bij Kayak Care gaat het net even wat anders. Klassiek detacheren is niet iets waar wij in geloven. In plaats daarvan streven we naar een langdurige inzet van zorgplanners als een essentieel onderdeel van de zorgverlening. Ik ben van mening dat rust, reinheid en regelmaat in de zorg niet slechts wensen zouden moeten zijn, maar vereisten om uitstroom zo veel mogelijk te beperken. Dit is ook hard nodig, aangezien 20% van de mensen werkzaam in de zorg binnen twee jaar de sector verlaat. 

Duurzame inzet, dat wil zeggen planners lange periodes van 30 maanden inzetten, is enorm belangrijk. Zorgplanners worden een integraal onderdeel van het zorgteam en bouwen sterke banden op met collega's. Niet het klassiek detacheren dus, maar langdurige binding en continuïteit. Continuïteit in de zorg heeft meerdere voordelen voor zowel patiënten, zorgverleners en zorginstellingen.

Wanneer zorgplanners voor langere periodes bij dezelfde opdracht zitten, is er meer wederzijdse verbinding tussen de planner en het zorgpersoneel en kan de planner beter de behoeften van zorgpersoneel mee nemen. Ze leren de voorkeuren en behoeften van personeel kennen en met persoonlijkere benadering leidt dit tot een betere personeelsplanner. Daarnaast zorgt het voor een hogere tevredenheid bij de planners zelf. Planners voelen zich vaak meer betrokken bij hun werk en collega’s wanneer ze een stabiele werkplek hebben en de kans krijgen om een band op te bouwen met collega's.

Wat ik een ander uniek aspect aan dienstverlening van Kayak Care vind is dat onze planners kosteloos kunnen worden overgenomen door de opdrachtgever. Kayak Care zorgt gedurende de opdracht voor een goede inwerkperiode en een uitgebreid opleidingstraject voor de planner. Op deze manier streven we naar duurzame samenwerkingen en professionals voor de zorg. 

Ik sta erg achter deze werkwijze van Kayak Care en ben ervan overtuigd dat dit een nieuwe norm stelt voor het creëren van rust, reinheid en regelmaat. Iets wat de zorg, juist nu, heel goed kan gebruiken.

Kayak image

Ik ben Charlotte en ik help je graag verder!

Wil jij meer weten over Kayak Care en wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Dan help ik je graag verder!

Meer verhalen

We vertellen je graag meer over hoe we bij Kayak werken en hoe we jou of jouw organisatie verder kunnen helpen.

© 2024 Kayak