"Eens een Kayaker altijd een Kayaker"

"Als een afgestudeerde van de hbo-opleiding Bedrijfskunde zijn de mogelijkheden voor een carrière start zeer omvangrijk. Dat klinkt in eerste instantie ideaal, maar de vele mogelijkheden zijn tevens het probleem. Wat voor een functie past bij mij? Zijn er goede doorgroeimogelijkheden? Wat voor een bedrijfscultuur past bij mij? Deze vragen heb ik mijzelf meerdere malen gesteld."

author

Koen Homan op Kayaks Future Talent Day 2023

"Als een afgestudeerde van de hbo-opleiding Bedrijfskunde zijn de mogelijkheden voor een carrière start zeer omvangrijk. Dat klinkt in eerste instantie ideaal, maar de vele mogelijkheden zijn tevens het probleem. Wat voor een functie past bij mij? Zijn er goede doorgroeimogelijkheden? Wat voor een bedrijfscultuur past bij mij? Deze vragen heb ik mijzelf meerdere malen gesteld. 

Mijn reis met Kayak begon in Februari 2021. Door mijn afstudeerstage was een voorkeur ontstaan voor de financiële sector. Na driftig zoeken op het internet kwam ik pardoes Kayak tegen. Starten als een trainee KYC-Analist bij de ABN-AMRO en daarnaast gebruik maken van het ‘Live your potential-programma’ zou een ideale combinatie kunnen zijn. Na de eerste gesprekken met Kayak bleef het enthousiasme. Dat bleek gelukkig wederzijds. 

Als ‘groentje’ begon ik in februari 2021 bij de ABN-AMRO. In de anderhalf jaar daar ben ik mezelf op professioneel en persoonlijk vlak een aantal keren tegen gekomen. Ondanks deze leermomenten kon ik altijd op steun rekenen van Kayak. Aan de hand van vaste gesprekken met mijn fieldmanager, coaching gesprekken, trainingen en evenementen kan ik terugblikken op een mooie carrière start.  

Na anderhalf jaar gaf ik bij Kayak aan dat ik de mogelijkheden voor een andere werkgever wilde verkennen. Ondanks de positieve ervaringen was ik op zoek naar een bedrijfscultuur die beter bij mijn persoonlijkheid aansloot. Gebruikmakend van het Kayak netwerk diende zich al snel de mogelijkheid aan om als CDD-Analyst bij Adyen te starten. In een mooie samenwerking met Kayak en Adyen ben ik hier op 1 Juli 2022 gestart.

Inmiddels ben ik per 1 juli 2023 intern binnen Adyen werkzaam. Dit betekent helaas dat ik Kayak heb moeten verlaten. Ik kan echter eerlijk bekennen dat ik zonder Kayak niet op dit punt terechtgekomen was. Als gedetacheerde binnen Kayak wordt via het Live your potential-programma’ handvatten geboden om te groeien op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het enige wat je als gedetacheerde zelf moet inbrengen is de motivatie om bepaalde doelen gezamenlijk te bereiken. De ‘ideale’ carrière start bestaat misschien niet, maar middels Kayak heb ik dit nagenoeg gerealiseerd. 

Ik zeg dan ook wel: “Eens een Kayaker altijd een Kayaker”!"

Kayak image

Ik ben Jet en ik help je graag verder!

Ben jij op zoek naar de volgende stap in je carrière en klinkt zo'n zelfde avontuur als Koen iets voor jou? Dan help ik je graag verder!

Meer verhalen

We are happy to tell you more about how we work at Kayak and how we can help you or your organisation.

© 2024 Kayak