Maak kennis met coach Sophie

Kayak image

Hoi, ik ben coach Sophie!

Interesse in een coachingsessie of wil je meer informatie over het Live your potential-programma van Kayak? De collega's bij Kayak vertellen je er graag meer over.

Over Sophie Conijn
Vroeger wist Sophie niet wat ze wilde worden, maar inmiddels mag zij zichzelf psycholoog, coach en trainer noemen. Sinds twee jaar woont ze op Scheveningen, zoals de 'echte' Scheveningers'' het zeggen, een plek dicht bij het strand en haar familie. Ze heeft haar opleiding afgerond als psycholoog aan de Universiteit van Utrecht in 2006 en heeft sindsdien verschillende opleidingen en workshops gevolgd om haar vaardigheden als coach en trainer verder te ontwikkelen, waaronder Positieve Psychologie, Systemisch Werk, NLP en Transactionele Analyse. Sophie is voornamelijk opgegroeid in Wassenaar, maar heeft ook een deel van haar kinderjaren doorgebracht in Amerika, in Connecticut, vlakbij New York.

Sophie's favoriete bezigheid en sport is wielrennen, bij voorkeur door de duinen. Ze geniet vooral van fietsen bij mooi weer, aan het einde van de dag wanneer de meeste mensen al thuis zijn en de fietspaden rustig zijn. Ze voelt zich gelukkig op die momenten, vooral wanneer de zon ondergaat. Verder wordt deze coach blij van de zon, haar familie, vrienden, de natuur, een goed glas wijn, diepgaande gesprekken, liefde en sporten, om er maar een paar te noemen. Haar levensmotto is anderen behandelen zoals ze zelf ook behandeld zou willen worden. Succes staat bij haar gelijk aan gelukkig zijn. En een van de belangrijkste lessen die ze in haar leven heeft geleerd, is hoe belangrijk het is om van jezelf te houden.

Een perfecte dag beschrijven? Dat is lastig, want voor Sophie zijn er veel varianten mogelijk. Wat ze wel duidelijk voor zich ziet, is dat bij elke variant de zon schijnt. Wat zoal opkomt is: een perfecte dag in de bergen van Canada, omringd door verse sneeuw, skiën met lege pistes. Ook zou ze graag training willen geven midden in de natuur, waar ze kwetsbaarheid en openheid kan ervaren en samen met de deelnemers waardevolle inzichten kan delen. Daarnaast zou ze graag wandelen langs de kust van Spanje met twee vriendinnen, stoppen voor een lunch aan zee, goede gesprekken voeren en genieten van koele witte wijn. Een dag vol coachgesprekken en tijd doorbrengen met haar familie op de Hoge Veluwe, inclusief fietsen door de bossen, een bezoek aan het Kröller-Müller Museum, lunchen op de hei en 's avonds genieten van een heerlijk diner, maken ook deel uit van haar perfecte dag.

Wij vroegen Sophie naar haar coachingsstijl

 1. Waarom doe je wat je doet (gericht op werk)?

  "Omdat het leven te kort is om ongelukkig te zijn! Daarom werk ik met relatief gezonde en gelukkige mensen om hen (nóg) gezonder en gelukkiger te maken. Waarom? Omdat ik streef naar een wereld waarin geluk aan de basis ligt van succes in plaats van andersom."

 2. Wat vind je belangrijk in je werk?

  "Ik hecht veel waarde aan eigen verantwoordelijkheid en initiatief - zonder is het niet mogelijk om succesvol te zijn."

 3. Beschrijf je coachstijl in 3 woorden en kun je dit toelichten?

  "Wat mij typeert als coach is de worsteling die ik heb in het bepalen wat ik ben - een psycholoog of een coach. Ben ik geen van beide, of misschien allebei? Vanuit mijn achtergrond als psycholoog gebruik ik graag het verleden als bron om het hier en nu te snappen. Mijn coach-bril zorgt ervoor dat ik vooruit blijf kijken. De focus leg op praktische tools, die mijn cliënten helpen om na de coaching zelfstandig om te kunnen gaan met toekomstige uitdagingen en de kans op blijvende verandering vergroot. Daarbij is alles wat ik doe op wetenschap gebaseerd. Dat vind ik belangrijk om geloofwaardig te zijn."

 4. Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gekregen?

  "Toen ik wegging bij McKinsey en zoekend was in hoe mijn volgende carrièrestap eruit zou komen te zien, gaf mijn toenmalige manager mij het volgende advies: ‘Gebruik je netwerk om je netwerk te vergroten. Met andere woorden: Vraag elke persoon die je spreekt tijdens je zoektocht of hij/zij twee mensen kent die mij op hun beurt weer zouden kunnen helpen in mijn zoektocht?’. Het is advies wat ik vaak in mijn coaching gebruik."

 5. Wanneer is een coachingstraject geslaagd voor jou? 

  "Als cliënten geloven dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn.

We vertellen je graag meer over hoe we bij Kayak werken en hoe we jou of jouw organisatie verder kunnen helpen.

© 2024 Kayak