Jouw persoonlijke ontdekkingsreis begint hier

Toen mijn partner en ik tien jaar geleden Kayak oprichtten stelden we onszelf een belangrijke vraag: wat willen we echt bijdragen als organisatie? Het antwoord vonden we in een missie die ons al sinds jonge leeftijd bezighoudt: de zoektocht naar jezelf. Bij Kayak helpen wij mensen in hun persoonlijke groeiproces. Ons doel is niet alleen om interessante en uitdagende opdrachten te vinden die echt bij je passen, maar om echt het beste uit jezelf te halen. Daarom willen we iedereen die met ons werkt de tools en vaardigheden bieden om in zichzelf te investeren.

author

Niet morgen, maar nu

Mijn eigen ontdekkingstocht begon op de middelbare school, met een boek dat mijn vader me gaf: ‘Niet morgen, maar nu’ van Wayne Dyer. In die tijd maakte ik me vaak zorgen over de toekomst. Uit het boek leerde ik om bewust vooruit te kijken, maar dat vervolgens ook weer los te laten. Om in actie te komen in het moment, en niet te blijven hangen in het verleden.

Daarmee is het vuur gaan branden. Ik begon me verder te verdiepen in schrijvers als Stephen Covey en thema’s zoals emotionele intelligentie, meditatie en beweging. Ik ontdekte dat surfen voor mij de ultieme activiteit is waarin alles voor mij samenkomt. Met Kayak wil ik andere mensen helpen op diezelfde ontdekkingsreis, om te investeren in zichzelf.

Van abstract concept naar concrete stappen

Investeren in jezelf klinkt misschien abstract, maar het is juist concreet: het gaat om het vinden van activiteiten die je energie geven om te doen wat je belangrijk vindt, ervoor te zorgen dat je je goed voelt en meer voldoening uit je dag haalt. 

Bij Kayak hebben we in samenwerking met succesvolle ondernemers, atleten en coaches een programma ontwikkeld voor iedereen die met ons werkt: Live your potential. Dit programma richt zich op vier dimensies van persoonlijke ontwikkeling: body, mind, emotions en inspiration, gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten van Tony Schwartz en Jim Loehr. Hiermee geef je vorm aan jouw persoonlijke groeipad, als toevoeging op je dagelijkse werk bij Kayak of onze opdrachtgevers.

Het programma begint met een ochtend waarin je onderzoekt wat je drijft, wat je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt. Vervolgens ga je aan de slag met een gewoonte die past bij jouw ambities, zoals elke dag de trap nemen in plaats van de lift, of 10 minuten wandelen na de lunch. Juist kleine gewoonten kunnen een groot verschil maken in je dag.

Groeien op jouw manier

Persoonlijke ontwikkeling ziet er voor iedereen anders uit. Daarom hebben we een menukaart samengesteld voor iedereen die bij Kayak werkt, zodat je zelf kunt kiezen. Denk aan een cursus in leiderschap, een abonnement op een meditatie-app, of persoonlijke coaching.

Natuurlijk kan het een uitdaging zijn om dagelijks tijd te vinden voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Als je kinderen hebt om naar school te brengen, bijvoorbeeld, of een lange to-do lijst waar je niet aan toekomt. Ook ik loop daar regelmatig tegenaan. Daarom maken we tijdens de werkdag ruimte om bijvoorbeeld samen een rondje te lopen of te gaan sporten tijdens de lunch. Zelf sta ik bijvoorbeeld elke 20 minuten op om even mijn benen te strekken. Ook organiseren we elke maand een masterclass op kantoor, over een onderwerp als time management of hoe je brein werkt.

Het hoogtepunt voor mij is onze jaarlijkse Live your potential Experience. Hier komen al onze teamleden en partners samen voor een programma vol masterclasses en inspirerende sprekers. Op deze dag kun je niet alleen verkennen wat je energie geeft — uiteindelijk gaat het er ook om dat we plezier met elkaar hebben, dat we samen kunnen lachen in alles wat we doen.

Elkaar inspireren voor bewezen resultaat

Onze visie op persoonlijke ontwikkeling is niets nieuws. Uit onderzoekvan Shawn Anchor bij Harvard blijkt ook dat organisaties en mensen die positieve emoties laten prevaleren, veel effectiever zijn. Toch blijft het vaak ondergesneeuwd in de praktijk. Er is al meer bewustzijn over het onderwerp, maar de praktische handvatten en aanknopingspunten ontbreken vaak, zeker in de werkdag.

Daarom blijven we bouwen aan ons programma en betrekken we steeds weer nieuwe experts om van te leren. Ook willen we onze partners inspireren om ruimte te maken voor persoonlijke groei en balans in de werkdag, door het goede voorbeeld te geven en onze kennis te delen. Zo hoop ik dat we uiteindelijk de levens van tienduizenden mensen kunnen raken.

Blijvende positieve impact maken

Wanneer mijn doel bereikt is? Als iemand die met ons heeft gewerkt over twintig jaar terugdenkt aan Kayak en zegt: “Ik heb daar een paar mooie opdrachten gedaan waarin ik me verder heb ontwikkeld, maar het belangrijkste dat ik eraan heb overgehouden is hun visie: om altijd te blijven investeren in jezelf. Daar ben ik altijd naar blijven leven, op mijn werk, op de sportclub en bij mijn vrienden."

Kayak image

Ik ben Ruben en ik help je graag verder!

Ben jij op zoek naar de volgende stap in je carrière en klinkt deze persoonlijke ontdekkingsreis als iets voor jou? We zijn altijd op zoek naar nieuw talent bij Kayak. Mijn collega’s helpen jou graag op weg met een verkennend gesprek.

We are happy to tell you more about how we work at Kayak and how we can help you or your organisation.

© 2024 Kayak