Een kijkje in de keuken van een planner!

Het is toch altijd lastig voor te stellen wat een personeelsplanner nou precies doet op een dag. Spoiler: daar komt een stuk meer bij kijken dan simpelweg een rooster in elkaar zetten. Tijdens ons bezoek aan Martini Ziekenhuis in Groningen heeft Joey ons een kijkje in de keuken gegeven van een personeelsplanner in een groot ziekenhuis.  

Joey nam ons mee in een typische werkweek. Hij vertelt dat elke maandag begint met tactisch planningsoverleg, waar hij samen met de poli coördinatoren voorbereidingen treft voor aankomende week en bijzonderheden van het rooster bespreekt. Op dinsdag wordt het planningsoverleg uitgewerkt en spreekuren voor patiënten opengezet. De rest van de week is vooral het afhandelen van verzoekjes, vooruitplannen en zitten met artsen om het rooster voor de komende tijd te bespreken. Het werk is constante passen en meten.

Een groot deel van Joey’s taken valt onder stakeholder management. Een gedegen inzicht in de behoeftes van iedereen waar hij contact mee heeft, is heel belangrijk. Uiteindelijk is het conceptrooster maken voor de aankomende tijd maar een dag werk. Het meeste werk gaat zitten in goede communicatie met alle belanghebbende, waaronder poli coördinatoren, verloskundige planners, artsen en gynaecologen, waar hij moet omgaan met diverse vaardigheden en verantwoordelijkheden. "Je moet niet bang zijn om de telefoon op te pakken en een arts op te bellen, terwijl je weet dat zij het ook druk hebben met veel andere zaken naast de planningsvraagstukken."

Nu Joey goed in zijn werk zit, begint hij ook al rustig aan verder te kijken naar wat er mogelijk is in het ziekenhuis. Joey wil zichzelf graag verder ontwikkelen richting capaciteitsmanagement. Hij benoemt bijvoorbeeld een gestroomlijnde productielijn en minder variatie in wachttijden. Hij wil in de toekomst hier graag aan mee denken en zoveel mogelijk verbeteringen aan brengen, om bijvoorbeeld de werkdruk van het zorgpersoneel te kunnen verlagen.

Het is duidelijk dat Joey echt een passie heeft voor het werk. Hij geniet ervan om de puzzelstukken van het complexe ziekenhuis bij elkaar te brengen. Joey is nog lang niet uitgeleerd en vastbesloten om niet alleen de uitdagingen van vandaag zo goed mogelijk op te lossen, maar ook om mee te denken over de toekomst van het ziekenhuis. Zijn vastberadenheid en toewijding maken hem niet alleen een integraal onderdeel van het ziekenhuisteam, maar ook een hele waardevolle collega van Kayak Care.

Kayak image

Ik ben Charlotte en ik help je graag verder!

Wil jij meer weten over Kayak Care en wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Dan help ik je graag verder!

Meer verhalen

We are happy to tell you more about how we work at Kayak and how we can help you or your organisation.

© 2024 Kayak