Maak kennis met coach Olmer

Kayak image

Hoi, ik ben coach Olmer!

Interesse in een coachingsessie of wil je meer informatie over het Live your potential-programma van Kayak? De collega's bij Kayak vertellen je er graag meer over.

Over Olmer Meijer
Olmer woont in Weesp, een stadje gelegen in de provincie Noord-Holland, Nederland. Hij heeft een opleiding gevolgd in Sport, Management & Ondernemen. Hoewel hij momenteel in Weesp woont, is hij opgegroeid in Nes aan de Amstel, een klein dorpje onder Amstelveen. Als kind droomde Olmer ervan om een top hockeyer te worden. Hij kwam uit een hockeyfamilie en voelde zich thuis op de velden, waar hij samen met zijn team streed voor gezamenlijke doelen. Nu zijn Olmers favoriete bezigheden crossfit, hardlopen en tijd doorbrengen met zijn kinderen.

De belangrijkste les die Olmer in zijn leven heeft geleerd komt van Ronald Meijer: “Het leven bestaat uit het maken van keuzes. Je weet niet altijd of je op het moment de juiste maakt, zorg dat je achter je keuze staat en er volop van geniet.” En Olmers levensmotto is om te blijven dromen en die dromen waar te maken, zodra je wakker wordt.

Voor Olmer betekent succes dat hij zichzelf blijft ontwikkelen, zodat hij anderen nog beter kan helpen in hun groei. Het uiteindelijke doel is om gelukkig te zijn met wie hij is en wat hij doet. Olmer ziet het leven als een reeks dagelijkse uitdagingen waarin dingen vaak misgaan. Hij is echter goed in het vinden van oplossingen en als er geen oplossing is, weet hij het belang van acceptatie. Hij heeft talloze voorbeelden van blunders, zoals het boeken van verkeerde vliegtickets, het noemen van zijn zoon bij de naam van zijn andere zoon, het meenemen van de verkeerde sleutels op een belangrijke werkdag voor zijn vrouw, en zelfs het scheuren van zijn broek voor een belangrijk gesprek. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Wat Olmer blij maakt in het leven is spelen met zijn kinderen, sporten met vrienden en reizen met zijn vrouw en kinderen. Voor hem draait geluk om het creëren van nieuwe herinneringen tijdens leuke activiteiten met dierbare mensen. De perfecte dag voor Olmer zou plaatsvinden op een zonnige locatie tijdens een reis. Hij zou ontspannen wakker worden aan het strand, plezier hebben met zijn kinderen en zwemmen. Een wandeling maken naar een nabijgelegen waterval en 's avonds genieten van een gezellige barbecue met vrienden die ook in de buurt zijn. Een drankje drinken, een dansje doen of een spelletje spelen zouden de dag perfect afmaken.

Wij vroegen Olmer naar zijn coachingsstijl

 1. Waarom doe je wat je doet (gericht op werk)?

  "Het is mijn passie om mijzelf te blijven ontwikkelen en anderen te laten groeien. In mijn werk kom ik beide onderwerpen dagelijks tegen. Het geeft mij voldoening."

 2. Wat vind je belangrijk in je werk?

  "Het echte gesprek voeren dat je verder helpt, dit kan op verschillende gebieden zijn. In samenwerking met anderen de gewenste resultaten behalen. Voor deze onderwerpen is vertrouwen, openheid en eerlijkheid nodig."

 3. Beschrijf je coachstijl in 3 woorden en kun je dit toelichten?

  "Openheid: Je gaat samen met elkaar een reis aan. Hiervoor is het heel belangrijk dat je echt contact maakt met elkaar. Daarom deel ik ook relevante onderwerpen van mijzelf als die voor mijn coachee inzicht kan oproepen."

  "Eerlijkheid: De leugen met de meeste impact is de leugen die jij jezelf vertelt terwijl jij denkt dat dit de waarheid is. We voeren de echte gesprekken. Dat is soms heel confronterend, en de winst zit in de ruimte die hiermee vrijkomt."

  "Resultaatgericht: Jouw doel is mijn focus. Ik werk vanuit jouw gewenste resultaat. Dan gaan we samen onderzoeken wat er nodig is om tot dit resultaat te komen. De werkvormen en gesprekken dragen altijd bij aan het doel.""

 4. Wat is het beste carrièreadvies wat je ooit hebt gekregen?

  "Als je iets wilt, dan moet je het halen of brengen."

 5. Wanneer is een coachingstraject geslaagd voor jou? 

  "Als de coachee verder is gekomen in persoonlijke ontwikkeling richting het gewenste doel."

We are happy to tell you more about how we work at Kayak and how we can help you or your organisation.

© 2024 Kayak