Maak kennis met coach Anneke

Kayak image

Hoi, ik ben coach Anneke!

Interesse in een coachingsessie of wil je meer informatie over het Live your potential-programma van Kayak? De collega's bij Kayak vertellen je er graag meer over.

Over Anneke Huizinga
Anneke Huizinga woont in Amsterdam en heeft achtergrond in International Business aan zowel de Rijks Universiteit Groningen als de Rand Afrikaans University. Daarnaast heeft ze verschillende coachopleidingen gevolgd: NONONS Relatiecoaching (2022), RAAFWERK Lichaamsgericht Coachen (2021), NONONS Coach Expert (2016/2017),  NONONS Coach Intensive (2015/2016), Co-Active Coaching Fundamentals (2014).

Opgegroeid in het rustige dorpje Hellum op het Groningse platteland, heeft Anneke altijd al een passie gehad voor het helpen van mensen. Ze wilde namelijk vroeger dokter wilde worden, maar ze werd uiteindelijk vier keer uitgeloot voor de studie. Na bijna 14 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt en mensen van over de hele wereld te hebben begeleid, besloot Anneke in 2016 haar eigen weg te gaan als coach en trainer. Deze keuze stelde haar in staat om voldoende tijd en aandacht te geven aan de mensen die ze begeleidt. Een groot voordeel ten opzichte van het medische vak.

De belangrijkste les die Anneke in haar leven heeft geleerd, is dat liefde altijd overwint. Ze wordt blij van de aanwezigheid van haar vrienden en familie, lachen en de tijd doorbrengen in de buitenlucht. Haar levensmotto luidt: "There is no reason not to follow your heart" (Steve Jobs). Voor Anneke betekent succes bewust worden van haar patronen en de verantwoordelijkheid nemen om deze te veranderen, zodat ze voortdurend kan blijven groeien. Ze gelooft dat persoonlijke ontwikkeling een proces is dat stap voor stap gaat.

Anneke's grootste blunder: wanneer ze een vriend van achteren om zijn nek vloog omdat ze zo blij was hem weer te zien, maar dat het -je raadt het al- iemands anders bleek te zijn.

Buiten zijn in de natuur is een van Anneke's favoriete bezigheden. Ze geniet van wandelen, zwemmen in de Amstel en de zee, kitesurfen in Wijk aan Zee en regelmatig yoga beoefenen. Daarnaast vindt ze lezen en schrijven heerlijke momenten van opladen. Haar perfecte dag begint vroeg, waarbij ze zichzelf bewust maakt van haar ademhaling en geniet van een kop verse gemberthee terwijl ze leest en schrijft in bed. Daarna volgt een frisse duik in de Amstel of een yogasessie. Ze ontbijt uitgebreid met haar 'moderne' familie en laat de dag zich spontaan ontvouwen. Anneke houdt van spontane plannen, ontmoetingen en wordt graag verrast door een dag vol zon en wind, waarbij ze de hele dag op het strand en in de zee kan doorbrengen met kitesurfen. Voor haar brengt zo'n dag vrijheid, verbinding en inspiratie.

Wij vroegen Anneke naar haar coachingsstijl

 1. Waarom doe je wat je doet (gericht op werk)?

  "Ik inspireer mensen graag hun hart te volgen in het leven, de liefde & in hun loopbaan omdat we uiteindelijk allemaal aan het stuur van ons eigen leven zitten."

 2. Wat vind je belangrijk in je werk?

  "Vrijheid, verbinding en inspiratie."

 3. Beschrijf je coachstijl in 3 woorden en kun je dit toelichten?

  "Speels, resultaatgericht en open-minded. 

  Wat is jouw pad? Wie zit er aan het stuur van jouw leven? Ik begeleid je in het vinden van je eigen pad. De coaching bestaat uit verschillende stappen. Nadat we samen een doel hebben gesteld, gaan we werken aan bewustwording. Wat zijn je patronen, wat houdt je tegen, wat lukt er al wel en wat lukt er nog niet? Daarna gaan we kijken naar (mogelijke) acties. Wat zou je allemaal kunnen doen om je doel te bereiken en wat ga je daadwerkelijk doen? Tijdens de coaching werk ik graag met modellen en (speelse) oefeningen om je inzichten en acties handen en voeten te geven. Ik werk o.a. met technieken zoals de Voice Dialogue, Transactionele Analyse, ACT (Acceptance & Commitment therapy), NLP, Oplossingsgericht en Lichaamsgericht Coachen. Als coach zet ik zowel mijn hoofd als mijn hart in."

   

  "Ik kan je coachen met vragen over omgaan met veranderingen, (coachend) leiderschap, angst, zelfvertrouwen, assertiviteit, (liefdes)relaties, kwaliteit van leven, persoonlijke effectiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Ik kan je ook coachen bij het bepalen van je loopbaanstrategie."

  Ik coach in het Nederlands en in het Engels."

 4. Wat is het beste carrière advies wat je ooit hebt gekregen?

  "Volg je hart, je eigen pad."

 5. Wanneer is een coachingstraject geslaagd voor jou?

  "Wanneer het coachdoel bereikt is. Mijn coachee weer een stap heeft kunnen zetten in zijn/haar ontwikkeling, op zijn/haar pad. Zich bewuster is geworden van zijn/haar gedachten, gevoelens en gedrag en de juiste tools heeft om zelf verder te blijven lopen in dit prachtige leven. 'Het leven is, wat mij betreft, een leven lang leren'"

We are happy to tell you more about how we work at Kayak and how we can help you or your organisation.

© 2024 Kayak